Krijg de perfecte wenkbrauwen met microblading

Microblading is  nieuwe trend voor iedereen die geen uren meer wil besteden aan het creëren van de perfecte wenkbrauwen.

Je hebt permanente make-up en semi permanente make-up, Microblading valt onder de semi permanente make-up. Dit wil zeggen dat het ongeveer 1 a 2 jaar mee gaat. Ik zelf raad wel aan om na een jaar je wenkbrauwen een touch-up behandeling te geven zodat je altijd mooie wenkbrauwen houdt.

Intake

Tijdens de eerste sessie krijg je een intakegesprek waarin jij de vorm van je ideale wenkbrauwen omschrijft. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden. Daarnaast wordt er ook gekeken wat het beste bij jouw gezicht past.

De verschillende technieken

De techniek bestaat uit het invullen en shapen met een speciaal daarvoor ontwikkeld mesje. Je kunt kiezen uit verschillende technieken.

Bij de microblading hairstroke techniek teken ik elk haartje individueel met een micro-blade en kiezen we daarbij de perfect kleur. De haartjes zijn dan identiek aan die van jezelf.

Daarnaast bestaat de Ombré techniek. Deze techniek bespreek ik uitgebreid op de pagina Permanente make-up en kan je toepassen als je je wenkbrauwen net even wat strakker en voller wil laten lijken.

Samen met de hairstroke is dit een hele mooie techniek.

Microblading (hairstroke) techniek
Microblading (hairstroke) techniek
Microshading (ombré) techniek
Microshading (ombré) techniek
Combi hairstroke + ombré techniek
Combi hairstroke + ombré techniek

Microblading hoe werkt het

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het rondom je wenkbrauwen wat rood, dit is heel normaal. Wanneer je thuiskomt en je bekijkt je mooie nieuwe wenkbrauwen in de spiegel, dan is  dit al helemaal weggetrokken! De eerst komende 24 uur kan je wat schrijnend gevoel hebben en zullen je wenkbrauwen ongeveer 30% donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat. Ook zullen je wenkbrauwen gaan vervellen. Belangrijk is dat je er niet aan gaat zitten pulken.

Binnen enkele weken zie je het échte resultaat. Het hele traject wordt zorgvuldig uitgelegd en je krijgt de nazorginstructies voor thuis mee op papier.

Na de eerste sessie vervaagd de inkt tot ongeveer 50%. Je moet voor de perfecte wenkbrauw de behandeling na 4 tot 6 weken nog een keer ondergaan voor het mooiste kleur behoudt. Na een jaar kan je langskomen voor een touch-up sessie om je wenkbrauwen ‘on fleek’ te houden of je kiest ervoor om de inkt te laten vervagen.

Nazorg microblading

Nadat je wenkbrauwen net gezet zijn is het de bedoeling dat je deze minstens 48 uur droog moet houden. Na de 3de mag je voorzichtig wat water over heen laten komen, maar voorkom dat het gaan weken. Daarnaast mag je de wenkbrauw 2x daags licht insmeren met een vaseline of bepanthen creme.

Dus geen andere crème zoals dagcreme of lotion. Je kan wat last krijgen van wat korstjes. De korstjes zijn met ongeveer een week weg. Ook zonnebank, sauna, stoombaden zijn de eerste 2 weken not done. Vermijd even de zon voor een week, daarna goed insmeren met factor.  

Ik behandel niet als je:

  • jonger bent als 16 jaar
  • een bloedstollingsziekte hebt
  • koorts hebt op de behandeldag
  • zwanger bent
  • ernstige suikerziekte hebt
  • een immuunstoornis hebt
  • borstvoeding geeft
  • keloïdvorming hebt (gestoord wondgenezing)
ggd-goedgekeurd